Element 3: (niet-toxische) tumorremmende substanties.

Geplaatst op 15-03-2010

De reguliere geneeskunde heeft zich, na chirurgische verwijdering of debulking, voornamelijk toegelegd op tumorremming met min of meer toxische methoden, zoals radiotherapie, chemotherapie en hormoonblokkerende stoffen. Bij NTTT wordt behandeld met tumorremmers zonder toxische bijwerking, als de fase waarin de patiënt verkeert dit toestaat. Dat betekent na afloop van chemotherapie, voordat reguliere behandeling begint of bij falen of niet mogelijk zijn van chemotherapie.
Voorbeelden van niet-toxische tumorremmers zijn genisteïne, quercitine, coumarine, pancreas-extract, amygdaline, melatonine, Pao pareira, Agaricus blazei, Shiitake, coriolus, resveratrol, alfacalcidol.
Hyperthermie is ook een vorm van tumorremming, een soort niet-toxische radiotherapie.
Tumorremming, toxisch of niet, kan bijdragen tot genezing, maar kan nooit alleen genezing bewerkstelligen.

De nadelen van toxische tumorremmers zijn dat zij het immuunsysteem beperken en de lever en nieren belasten, niet-toxische tumorremmers hebben deze bijwerkingen niet en werken minder rigoureus. Hormoonblokkerende en –remmende stoffen, zoals tamoxifen, gosereline en aromataseremmers, zijn minder toxisch dan cytostatica en oncolytica. Dat geldt ook voor neoangiogeneseremmers zoals talidomide en bevasizumab (Avastin®) en in mindere mate voor sunitinib. Monoclonale antistoffen als trastuzimab (Herceptin®) zijn ook minder toxisch. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via: info@cvhg.nl

Hieronder een imuumcel (geel) die een tumorcel (rood) aanvalt

 

Geplaatst in de categorie:

Comments are closed.