Element 2: supplementen

Geplaatst op 15-03-2010

Om verzekerd te zijn van een optimale functie worden die stoffen, waarvan we weten, dat zij een belangrijke rol vervullen bij de gezonde celstofwisseling en het afweersysteem, toegevoegd in een hogere dosering dan alleen met dieet mogelijk is. Het tegengaan van overmatige oxydatie door vrije radicalen (overzadigde zuurstofionen) en niet-gebonden elektronen is de belangrijkste werking van de supplementen, die antioxydanten genoemd worden (vit.C, vit. E, lycopeen, betacaroteen, resveratrol, groene-thee extract, etc.). 
Door ze te combineren is de werking breed en synergistisch. Mineralen en sporenelementen kunnen van belang zijn bij het voorkomen van maligne ontaarding, zoals selenium, zink en magnesium. Enzymen dienen om de stofwisselingsprocessen te ondersteunen en complexe stoffen zoals eiwitten af te breken, waarbij vooral pancreasenzymen een grote rol spelen.
Na enige tijd zal de voeding in de meeste van deze stoffen kunnen voorzien, zeker als er geen tumor meer gevonden wordt. Sommige van deze stoffen dragen bij tot ontgifting en ontslakking en kunnen beter worden voortgezet om de gezondheid te behouden. De beslissing daarover hangt ook af van de bevindingen van de arts over het fysiologisch functioneren.
De toestand van het interne milieu (terrein) kan met de zogenaamde bio-electronische terreinanalyse volgens Vincent (BETA) worden onderzocht. Het gaat hierbij om metingen in het vloeibare element van het lichaam, waaruit vooral opgeslagen afvalstoffen en verminderde orgaanfuncties duidelijk kunnen worden. De subtiele fysieke symptomen kunnen hierbij ook in beschouwing worden genomen als parameter van het terrein.

Pancreasenzymen
Voor meer informatie kunt u contact opnemen via: info@cvhg.nl

 

Geplaatst in de categorie:

Comments are closed.